NachDenkSeiten:ㅤIn Kiev tien uur per dag geen elektriciteit – burgemeester Klitschko sluit evacuatie van de bevolking niet uit

nachdenkseiten:ㅤin-kiev-tien-uur-per-dag-geen-elektriciteit-–-burgemeester-klitschko-sluit-evacuatie-van-de-bevolking-niet-uit

23-11-22 10: 00,

Maksim Timchenko, het hoofd van DTEK, het grootste energiebedrijf van Oekraïne, vertelde op 19. November aan de BBC dat Oekraïners zich moeten voorbereiden om “het land te verlaten” aan het begin van de winter. De helft van het Oekraïense elektriciteitsnet is beschadigd, zei hij. Nog een Russische aanval kan leiden tot een complete black-out. Ook burgemeester Klitschko van Kiev sprak over de noodzaak van evacuatie. Er was echter “geen reden tot paniek”. In Odessa op 19. In november waren er straatblokkades tegen stroomuitval. Door Ulrich Heyden
De 10. De Russische aanvallen met raketten en drones op het Oekraïense elektriciteitsnet, die sinds oktober aan de gang zijn, hebben dramatische gevolgen gehad, vooral in Kiev. In de hoofdstad is slechts acht tot twaalf uur per dag elektriciteit beschikbaar. In veel woonwijken van Kiev is het ’s nachts pikkedonker. Er staan lange rijen voor de waterpunten. De verkeerslichten zijn uitgeschakeld. Politieagenten worden ingezet om het verkeer te regelen ..

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: