NachDenkSeiten:ㅤWat Washington het meest vreest van president Lula da Silva: Ongebondenheid en loskoppeling van de Amerikaanse dollar

nachdenkseiten:ㅤwat-washington-het-meest-vreest-van-president-lula-da-silva:-ongebondenheid-en-loskoppeling-van-de-amerikaanse-dollar

23-11-22 08: 00,

President Joe Biden hield woord en feliciteerde Lula da Silva onmiddellijk na de bekendmaking van de uitslag van de presidentsverkiezingen op 30. Oktober werden aangekondigd. Door de Braziliaanse verkiezingen op dat moment “vrij, eerlijk en geloofwaardig” te noemen, zoals Biden deed, werd de kans kleiner dat Jair Bolsonaro in de verleiding zou komen om fraude te claimen en zijn nederlaag niet te accepteren. Analisten hebben de opmerkingen van de regering Biden over de Braziliaanse verkiezingen geïnterpreteerd als een bewijs dat Washington bevooroordeeld was ten gunste van Lula en tegen zijn uitdager, die de “Trump van de tropen” wordt genoemd. Deze redenering is misleidend, zo niet helemaal verkeerd. Door Steve Ellner

Wat Washington de meeste zorgen baart is de heropleving van een sterke niet-gebonden beweging en de mogelijkheid dat deze zal worden geleid door een progressief als Lula. Tijdens zijn twee vorige ambtstermijnen heeft Lula zich onderscheiden als woordvoerder van het Zuiden. Sindsdien is het mondiale politieke panorama veranderd.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: