Stralingsleed.nl:ㅤIs het communicatienetwerk C2000 of Tetra (T2000) vernieuwd?

stralingsleed.nl:ㅤis-het-communicatienetwerk-c2000-of-tetra-(t2000)-vernieuwd?

23-11-22 09:01:00,

C2000 is het communicatiesysteem voor de hulpdiensten zoals onder politie, brandweer, ambulancediensten, kustwacht en reddingsmaatschappij. Ze gebruiken het draadloze digitale systeem voor hun communicatie. Het communicatienetwerk C2000 heeft een landelijke dekking want C2000 zendmasten (zoals foto hierboven) zijn allemaal verbonden met elkaar. De masten en schakelcentrales zorgen ervoor dat hulpverleners elk moment, overal in Nederland en enkele kilometers daarbuiten, via hun portofoon en mobilofoon kunnen communiceren met de meldkamer. Het netwerk bestaat uit ruim 600 zendmasten van 45 tot 53 meter hoog en het systeem en het netwerk worden continu aangepast en verbeterd.

Gebruik C2000-netwerk
Het communicatienetwerk C2000 is eigendom van de Rijksoverheid en de minister van Justitie en Veiligheid is bestuurlijk verantwoordelijk, mede namens de ministers van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Defensie. Het beheer van C2000 is door het ministerie overgedragen aan de Nationale Politie. Meer dan 80.000 hulpverleners communiceren 24/7, via C2000 met de meldkamer en met elkaar. Zij gebruiken het gesloten systeem bij grote incidenten en rampen en tijdens het dagelijks werk. Met C2000 kunnen hulpverleners snel mondeling, informatie met elkaar delen. Hulpverleners kunnen de meldkamer direct bereiken door een noodknop op hun portofoon te gebruiken.

C2000 en T2000
C2000 is gebaseerd op de wereldwijde Tetra-standaard (T2000) en Tetra staat voor Terrestrial Trunked Radio. Trunking is een communicatiemethode die met relatief weinig communicatiekanalen veel gebruikers kan bereiken. Of zoals het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS*), de standaard is voor mobiele telefonie voor het grote publiek, zo is Tetra de standaard voor mobiele communicatie dat gebruikt wordt door de professionele gebruikers zoals; politie, brandweer en andere veiligheidsdiensten. Tetra maakt gebruik van frequenties in de 410-430 megahertz (MHz). Daarnaast is ook de band van 870-876/921 MHz toegewezen aan Tetra.  380,000 megahertz (MHz), 385,000 MHz (mobiel) en 390,000 MHz -395,000 MHz.

*GMS is een softwarepakket dat zorgt voor een naadloze samenwerking tussen de meldkamers van de diverse hulpverleningsinstanties én de communicatie op straat. Een melding van een burger kan door het GMS-systeem snel afgehandeld worden. 

Geen inspraak
Omdat het C2000-netwerk eigendom is van de Staat is voor de bouw van C2000- antennemasten geen omgevingsvergunning nodig en is géén inspraak van burgers mogelijk. En veranderen dan dingen (de sterkte van de frequenties) zonder dat dit het de mensen wordt medegedeeld? Heet dát tegenwoordig democratie?

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: