Valt de NAVO uit elkaar?

valt-de-navo-uit-elkaar?

23-11-22 03:43:00,

Er is zojuist iets verbazingwekkends gebeurd. Na de terroristische aanslag in Ankara waarbij 34 doden en 125 gewonden vielen, verklaarden de Turkse autoriteiten eerst dat zij geen condoleances van de VS zullen aanvaarden. Vervolgens lanceerden de Turken een militaire operatie tegen “Koerdische terroristen in Noord-Syrië”. Turkije beweerde vervolgens 184 terroristen te hebben geneutraliseerd, schrijft Andrei.

Wat in die artikelen niet wordt vermeld, is dat het doelwit van de Turkse aanval het door de VS gerunde centrum voor training en opleiding van PKK-militanten in Rojava was. Er gaan geruchten dat de Turken de VS voldoende tijd hebben gegeven om het grootste deel van hun personeel te evacueren.

Klinkt dat bekend?

Zo ja, dan komt dat omdat het erg lijkt op wat de Iraniërs deden toen zij Amerikaanse bases in Irak aanvielen na de moord op generaal Solemani door een Amerikaanse drone-aanval.

Als het bovenstaande waar is, en geruchten zijn heel erg “als” en kunnen niet als bewezen feit worden beschouwd, dan betekent dit dat een NAVO-lidstaat (Turkije) zojuist een Amerikaanse basis heeft aangevallen en er, net als Iran, mee is weggekomen: de “beste strijdmacht in de geschiedenis van de wereld” is voor de tweede keer hard aangepakt en vernederd en kon helemaal niets doen om zich te verdedigen of zelfs maar zijn gezicht te redden.

Hoe groot was de klap in het gezicht van oom Shmuel deze keer? Volgens de Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar,

Schuilplaatsen, bunkers, grotten, tunnels en opslagplaatsen van terroristen werden met succes vernietigd,” zei Akar, eraan toevoegend dat “het zogenaamde hoofdkwartier van de terroristische organisatie ook werd geraakt en vernietigd.” Het ministerie van Defensie beweerde dat de aanvallen in totaal bijna 90 doelen troffen, die volgens het ministerie verbonden waren met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en de Koerdische Volksverdedigingseenheden (YPG).

Zelfs met wat “patriottische overdrijving” is het vrij duidelijk dat de wraakactie van Ergodan vrij omvangrijk en blijkbaar ook vrij effectief was.

Dus, wat hebben we hier? Een NAVO-lidstaat beschuldigt de VS van een grote terroristische aanval op zijn hoofdstad, en vervolgens valt die NAVO-lidstaat openlijk een door de VS beheerde faciliteit aan (laten we het geen basis noemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: