Vergissen is menselijk

vergissen-is-menselijk

23-11-22 07: 50: 00,

Wie zijn naaste veroordeelt, kan zich vergissen.
Wie vergeeft vergist zich nooit.
Karl Heinrich Waggerl

Beste vrienden

Vooral in onzekere tijden wenst men houvast. Men wenst rolmodellen, of tenminste mensen die men kan vertrouwen. Ik ben niet vrij van dit verlangen.

In de oude media wordt vaak gezegd: “Vertrouw alleen de officiële autoriteiten!” Hier is mijn vertrouwen echter tot nul gedaald. Zelfs bij wereldwijde bedrijven maak ik me geen illusies: Het doel is winst. Punt. Niet onze gezondheid (farmaceutica), veiligheid (bewapening) of ons welzijn, zoals vaak in glossy brochures wordt beweerd.

Wat mij echter nog steeds irriteert: Wanneer mensen die in het verleden gezonde en intelligente uitspraken deden, nu verontrustende beweringen doen. Verontrustend omdat al mijn kennis op dit gebied ertegen spreekt.

Voorbeelden: Ik dank diepe inzichten in de wereldpolitiek aan Noam Chomsky.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: