Wederom een CSTV Nieuwsoverzicht | commonsensetv.nl

wederom-een-cstv-nieuwsoverzicht-|-commonsensetv.nl

23-11-22 06:19:00,

Luister naar dit artikel

 

Nog maar eens een nieuwsoverzicht met korte berichten. Er zijn immers zoveel berichten waarover ik wel een heel artikel zou kunnen schrijven. Maar ja, so much ado, so little time…

 

Controle over uw bestedingen:

Er was geopperd om alle financiële transacties vanaf 100 euro te gaan monitoren en controleren. Zogenaamd voor onze veiligheid, uiteraard.

Terroristen en zware criminelen voeren immers heel veel transacties van rond de 100 euro uit en als we daar een controlesysteem op bedenken, dan komt het allemaal goed in Nederland.

Het probleem was alleen dat de privacy regels ernstig zouden worden overschreden. Maar daar hebben ze nu het volgende op bedacht: (Bijna) alle banken richten een nieuwe gezamenlijke afdeling, Transactie Monitoring, op en alle transactiegegevens worden anoniem doorgegeven aan de nieuwe afdeling. Daarna kan de overheid natuurlijk wel weer die gegevens de-annonimiseren. Daar zijn geen regels voor ingesteld, dat kunnen ze naar believen doen. Dit plan lag natuurlijk al compleet klaar zo, maar omwille van de publieke opinie en met behulp van de mainstream media is het is stukjes aan ons gepresenteerd en nu gewoon een feit.

Dit komt samen met het verbod op contante betalingen. De maximaal toegelaten grens voor contante betalingen ligt nu op een paar duizend euro (verschilt een beetje van land tot land) maar wordt stapsgewijs straks verlaagd naar de 100 euro. Want anders zou het controlesysteem natuurlijk geen zin hebben.

Digital ID:

In België krijgt iedereen volgend jaar al een digitaal identificatiebewijs met digitaal rijbewijs. Andere landen volgen binnenkort uiteraard. Het is immers een project van ugly van der teringleijen, maar zij weet ook wel dat als ze het voor alle landen tegelijk gaat doorvoeren, het op grote weerstand gaat stuiten. Beter gelijdelijk aan, dan breekt het lijntje niet zo snel.

5G en glasvezel:

Overheden in alle westerse landen promoten de uitrol van 5G en glasvezelnetwerken. Dit moet er voor zorgen dat uw en mijn internet sneller wordt. Hoera!

Desnoods gaan overheden het de telecom bedrijven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: