De geopolitiek complexe situatie rond het conflict in Syrië

de-geopolitiek-complexe-situatie-rond-het-conflict-in-syrie

24-11-22 01: 04: 00,

Sinds enkele dagen bombardeert Turkije doelen van Koerdische milities in Syrië. Dit gaat over de complexe geopolitieke belangen in de regio.

Een paar dagen geleden is Turkije begonnen met massale luchtaanvallen op gebieden die door de Koerdische YPG worden gecontroleerd. De officiële reden voor de luchtaanvallen is dat Turkije de YPG, een uitloper van de Koerdische terreurorganisatie PKK, ervan beschuldigt de terreuraanslag in Istanbul een week eerder te hebben georganiseerd. Er staat echter veel meer op het spel dan alleen het bombarderen van Koerdische gebieden in Syrië.

De geopolitieke belangen van alle staten die iets te maken hebben met de gebeurtenissen in en rond Syrië sinds de VS de “burgeroorlog” ontketende met behulp van de CIA’s Operation Timber Sycamore zijn zeer complex. Ik wil wijzen op de belangen van de belangrijkste spelers, waarbij ik altijd in gedachten houd aan wie de terroristische aanslag in Istanbul en de Turkse reactie,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: