Groen parlementslid klaagt over “koude Bundestag”

groen-parlementslid-klaagt-over-“koude-bundestag”

24-11-22 07:31:00, Bundestag ’s nachts verlicht. Foto: Christian Lue / Pixabay Iedereen die durft te klagen over de gasprijzen, die het afgelopen jaar minstens verzesvoudigd zijn, wordt in Duitsland als verrader bestempeld. In werkelijkheid weten veel gezinnen niet hoe ze warm moeten blijven omdat ze zich geen verwarming meer kunnen veroorloven, bericht Freewestmedia.com.

De Bondsdag daarentegen wordt verwarmd op kosten van de belastingbetaler. Ondanks deze luxe klaagt de prominente politica van de Groene Partij, Renate Künast, er publiekelijk over dat zij zich oncomfortabel en koud voelt.

Op Twitter klaagde de 66-jarige dat ze nu “gekleed in een jas en met een derde beker warm water – ook om haar handen te verwarmen – op kantoor zit.” Ze betwijfelde of de warmte-instelling daadwerkelijk “19 graden” was. Alle openbare gebouwen worden momenteel op deze temperatuur verwarmd om energie te besparen. “Volgende week kom ik met een deken, warmwaterkruik en muts,” voegde ze eraan toe.

Sitze mit Mantel und 3. Tasse heißes Wasser – auch zum Hände wärmen- im Büro. Ich zweifle das das 19 Grad sind. Nächste Woche komme ich mit Decke, Wärmflasche und Hut.

— Renate Künast (@RenateKuenast) November 18, 2022

Geen sympathie voor Künast

De groene politica, die een maandelijkse toelage van 10.323,29 euro ontvangt en al 20 jaar lid is van de Bondsdag, verwachtte sympathie van haar volgelingen, maar kreeg in plaats daarvan hoon en spot. Een schoolhoofd antwoordde: “Ik lach stilletjes en kan de hoon nauwelijks weerstaan… We doen dit al voor de derde winter op de scholen. En wie kan het wat schelen? Geen politici.”

Een ander merkte op: “Draag volgende week de hele dag een FFP2-masker, dan weet je zelf wat je de leerlingen maandenlang hebt aangedaan.” Een ander schreef aan de voormalige bondsminister: “Beste mevrouw Künast, thuis verwarm ik momenteel nog steeds alleen de badkamer. Omdat ik bang ben voor de kosten. Helaas heb ik momenteel geen sympathie voor u.”

En een voormalige wiskundeprofessor merkte op: “Goed, u kunt het koud hebben omdat u de redenering van uw eigen groenheid volgt. Maar er hier over klagen? Dit is bijna een anti-verkiezingscampagne. Gele kaart!”

Groenen houden vast aan hun beleid

In verschillende Duitse steden zijn al energiebesparende maatregelen genomen vanwege het dreigende gastekort.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: