Het Oekraïense bolwerk Marinka is gevallen: De Russen zijn het stadscentrum binnengedrongen – Hevige straatgevechten – Schokkende nederlaag voor Kiev in Donbass (Video’s)

het-oekraiense-bolwerk-marinka-is-gevallen:-de-russen-zijn-het-stadscentrum-binnengedrongen-–-hevige-straatgevechten-–-schokkende-nederlaag-voor-kiev-in-donbass-(video’s)

24-11-22 12:31:00,

Een belangrijke overwinning voor de Russen in Donbass, want na de verovering van Pavlovka zijn ze het strategisch belangrijke Marinka (of Maryinka) binnengetrokken. De Russen slaagden erin de Oekraïense verdediging te verpletteren na drie maanden van hevige gevechten, bericht Warnews24/7.

De Russen controleren 2/3 van de stad en de Oekraïense troepen trekken zich terug in de richting van Novomykhaylivka, dat het volgende doelwit van de Russische troepen zal zijn.

Dit is een ernstige ontwikkeling die de gevechten in Donbass en de gevechtseffectiviteit van het Oekraïense leger zal beïnvloeden, aangezien Maryinka een sleutelpunt is in het zuiden van de versterkte verdedigingslinie van de Oekraïense strijdkrachten.

De stad is bijna volledig verwoest. De Oekraïners hadden een heel systeem van tunnels en loopgraven aangelegd.

De lengte van een van de loopgraven is bijvoorbeeld ongeveer 1,5 km, met talrijke vertakkingen, die 20 nederzettingsgebieden verbinden tot één verdedigingslinie.

De 100e brigade van de Volksmilitie van Donetsk en het 107e bataljon opereren in het gebied.

Bekijk videobeelden van de Russische troepen die de stad binnenkomen

Video: BMP-3 vuurt ATGMS af op Marinka

Russen dringen het centrum van Marinka binnen – zeldzame video met Su-25

Gemechaniseerde eenheden van de Russische strijdkrachten trokken het stadscentrum binnen en namen de controle over van belangrijke faciliteiten langs de Druzhbylaan.

Russische en geallieerde troepen rukten op naar de stad Marinka en namen de Oktyabrskaya-straat en de pensions nr. 2 en nr. 3 in handen en bereikten zo de Druzhby Avenue.

In de zuidelijke buitenwijken van de stad controleren de Oekraïners posities in het ziekenhuisgebied.

Het administratieve district, het Huis van Cultuur en de Kazan Moeder van God Kerk worden door geen enkele partij gecontroleerd.

De gevechten gaan nu door in het complex van administratieve gebouwen (rechtbank, kerk, enz.) die cruciaal zijn voor de totale overname van Maryinka.

In de noordwestelijke buitenwijken van de stad bombarderen Su-25 vliegtuigen voor nabije ondersteuning. Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn er video’s van Su-25 bombardementen met ongeleide C-25 raketten van hoog kaliber.

Oekraïens leger trekt zich terug uit Marinka

Volgens Russische media registreren satellieten de terugtrekking van de Oekraïense troepen uit Marinka.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: