NachDenkSeiten:ㅤHurrah: intimidatie van werklozen kan doorgaan

nachdenkseiten:ㅤhurrah:-intimidatie-van-werklozen-kan-doorgaan

24-11-22 01: 10: 00,

Het debat over het inkomen van de burger, het instorten van de stoplichtcoalitie en het triomfantelijk optreden van de verdedigers van sancties tegen werklozen moet een schandaal genoemd worden. De lof van veel media en politici voor de voortzetting van een mensonterend systeem tegen burgers in nood laat een twijfelachtig beeld van samenleven zien. Het huidige debat laat zien: Er is iets mis met een samenleving waarin politici en journalisten (met succes) hun slag kunnen slaan over de ruggen van werkzoekende burgers in de vorm die zij nu meemaken. Een commentaar van Tobias Riegel.

De invoering van het burgerinkomen behoorde – ondanks de wens tot verdergaande veranderingen – tot de weinige plannen van de stoplichtcoalitie die ik voorzichtig zou hebben toegejuicht, althans als een stap in de goede richting. Deze deels positieve indruk is de afgelopen dagen bijna omgeslagen in het tegendeel door de knik van de bondsregering en de triomfantelijke verschijning van de verdedigers van sancties tegen werklozen: In een verschrikkelijk effectieve werkverdeling hebben CDU-politici,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: