NachDenkSeiten:ㅤWolfgang Ischinger roept op tot “oorlogseconomie” voor Duitsland

nachdenkseiten:ㅤwolfgang-ischinger-roept-op-tot-“oorlogseconomie”-voor-duitsland

24-11-22 09: 00,

In een interview met de Springer krant BILD heeft het huidige hoofd van het stichtingsbestuur van de Veiligheidsconferentie van München, Wolfgang Ischinger, de Duitse regering opgeroepen alles in het werk te stellen om Duitsland naar een “oorlogseconomie” te leiden. De Bondsrepubliek staat nog maar “aan het begin van het keerpunt”, aldus de Duitse topdiplomaat en ambassadeur in de VS die lange tijd aan de top stond. De eis die hij nu heeft gesteld is meer dan een indirecte erkenning dat de Bondsrepubliek, althans naar zijn inzicht, al in oorlog is met Rusland. Door Florian Warweg.

Wolfgang Ischinger is een transatlanticus pur sang en was jarenlang voorzitter van de Veiligheidsconferentie van München, een van de belangrijkste en invloedrijkste conferenties over veiligheidsbeleid ter wereld. Hij wordt beschouwd als iemand met buitengewoon goede connecties in kringen van het veiligheidsbeleid en met de beste contacten in politiek Washington. Tegen deze achtergrond kan men ervan uitgaan dat iemand als Ischinger bewust het gesprek heeft gezocht met de (nog steeds) meest verspreide krant van de Bondsrepubliek,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: