Oekraïne ontgoocheling in het Westen

oekraine-ontgoocheling-in-het-westen

24-11-22 10:31:00, Via Unsplash Ik durf een voorspelling te doen: de Oekraïne-hysterie in het Westen zal net zo ontnuchterend eindigen als de Covid-hysterie. Dit zal ook het geval zijn omdat beide problemen door politici en de media op een zeer irrationele, emotioneel opzwepende manier werden en worden behandeld. Covid was ook niet de sinistere brenger van de dood die massa’s mensenlevens dreigde te verwoesten die zoveel maatschappelijke verdeeldheid, regeringspretenties, economische schokken, maar vooral de vaccinatieterreur waard was. Behalve bij de fanatieke Duitse Covid-profiteur gezondheidsminister Karl Lauterbach en zijn sekte is dit inmiddels gedwee toegegeven. Ook het uiterst corrupte Oost-Europese armenhuis Oekraïne was en is het niet waard om met Rusland te breken of zelfs een kernoorlog te riskeren, schrijft Wolfgang Hübner.

De poging van het Zelensky-regime in Kiev om het neerstorten van een Oekraïense raket op Pools grondgebied aan de Russen toe te schrijven en zo de kwestie van het NAVO-bondgenootschap te provoceren, heeft ook de scepsis over deze “bondgenoot” in de VS vergroot, die onder president Biden Oekraïne brutaal misbruikt als protectoraat en surrogaatleger. De toekomstige meerderheid van Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden is absoluut geen garantie dat Washington zich zal verwijderen van Kiev. Maar er zijn nu meer Amerikaanse congresleden en stemmen die zich verzetten tegen de gigantische militaire en financiële steun van de onverzadigbare politieke actor Zelensky en zijn kliek.

Omdat zelfs de hoogste militaire adviseur van Biden nu pleit voor een diplomatieke oplossing, kon zelfs de extreem anti-Russische FAZ het niet laten om een redactioneel artikel te publiceren onder de kop De Oekraïense realiteit, dat naar zijn normen ronduit doordacht is. Het eindigt met de suggestieve zin: “Meer dan ooit hangt de uitkomst van de oorlog niet alleen af van de vraag of de Oekraïners of de Russen langer standhouden, maar ook van de vraag hoe ver het geduld van Amerika reikt”. Deze formulering maakt overduidelijk wat er zal gebeuren als dit geduld niet langer volstaat: dan zal de steun voor Oekraïne naar Afghaans voorbeeld als een kaartenhuis in elkaar storten.

En de “stoplicht”-regering in Duitsland, verblind door solidariteitsmanie en groene strijdlust, zal opnieuw vele miljarden zinloos hebben verkwist, zichzelf met de Rusland-sancties in beide knieën hebben geschoten en zijn verworden tot een willoze vazal van de VS.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: