Rusland reageert op EU-terrorismeresolutie: EU-parlement is “sponsor van idiotie”

rusland-reageert-op-eu-terrorismeresolutie:-eu-parlement-is-“sponsor-van-idiotie”

24-11-22 11:01:00,

Nadat het Europees Parlement vandaag bij meerderheid een resolutie heeft aangenomen waarin Rusland een “sponsor van terrorisme” wordt genoemd, is er nu een eerste reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Moskou, bericht RT.

Het EU-parlement, dat woensdag een niet-bindende resolutie aannam waarin Rusland tot “staatssponsor van terrorisme” wordt verklaard, zou een “sponsor van idiotie” moeten worden genoemd, stelde de Russische woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova op Telegram voor.

Het wetgevend orgaan van de EU heeft de resolutie woensdag in Straatsburg met een verpletterende meerderheid aangenomen. Negenhonderd vierenveertig afgevaardigden stemden voor het document, 58 stemden tegen en 44 onthielden zich van stemming. In de resolutie werden ontwerpen van drie verschillende fracties in het Europees Parlement gecombineerd.

De markering is de meest recente veroordeling door de EU van het Russische militaire offensief in Oekraïne. Individuele staten, waaronder Estland, Letland, Litouwen, Polen en Tsjechië, hadden eerder soortgelijke resoluties op nationaal niveau aangenomen.

De stap is grotendeels symbolisch, maar het document roept de lidstaten op een nieuw juridisch kader te ontwikkelen waardoor niet alleen personen of organisaties, maar hele naties op de zwarte lijst kunnen worden geplaatst op grond van terrorisme. De Oekraïense president Vladimir Selensky verwelkomde het nieuws en zei dat Rusland “op alle niveaus moet worden geïsoleerd en ter verantwoording moet worden geroepen om een einde te maken aan zijn langdurige beleid van terrorisme in Oekraïne en de rest van de wereld.”

Moskou beschuldigde Kiev’s westerse medestanders ervan zijn waarschuwingen te negeren dat de informele uitbreiding van de NAVO in Oekraïne de rode lijn van Rusland overschrijdt. Oekraïne wordt gebruikt voor een proxy-oorlog tegen Rusland en zolang het zijn taken uitvoert, zijn de VS en hun bondgenoten bereid om alle Oekraïense misdaden door de vingers te zien, aldus functionarissen in Moskou.

Volgens Russische onderzoekers is de Oekraïense regering verantwoordelijk voor een aantal terroristische aanslagen op Russische bodem, waaronder de moord op journaliste Daria Dugina in augustus en de dodelijke vrachtwagenbomaanslag op de Krimbrug in oktober. Westerse media meldden dat Washington ook de betrokkenheid van Kiev vermoedt en naar verluidt Zelensky heeft “gewaarschuwd voor beide aanvallen.”

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: