Vonnis in de zaak MH17 chrash – showproces en parodie op justitie

vonnis-in-de-zaak-mh17-chrash-–-showproces-en-parodie-op-justitie

24-11-22 08:01:00,

Op 17 november 2022 heeft het Haagse Tribunaal uitspraak gedaan in de MH17-crashzaak, waarbij drie van de vier verdachten zijn veroordeeld. En als het proces al snel een parodie op justitie bleek te zijn, dan is het vonnis zelf delirant, zozeer zelfs dat de tekst zichzelf van zin tot zin tegenspreekt en laat zien dat de veroordeling van de verdachten meer te maken heeft met de politieke wil om een juridisch spektakel te houden dan met het bewijs in de zaak, schrijft Christelle Néant.

Tweeënhalf jaar na de start is het MH17-schandaalproces eindelijk afgesloten met een vonnis waarvan de uitkomst door weinigen werd betwijfeld, omdat het duidelijk was dat de schuldigen van tevoren waren aangewezen. En degenen die eraan twijfelen dat dit proces een aanfluiting van het recht was, verwijs ik naar mijn talrijke artikelen over de zaak MH17, waaruit blijkt dat het door de rechtbank geleverde “bewijs” elke serieuze rechter zou doen lachen.

Schaamteloos vervalste pixel salade als foto- en videobewijs, audio-opnames verstrekt door een van de mogelijke verdachten (Oekraïne) die niet serieus zijn geverifieerd en ook schaamteloos zijn vervalst (zie de documentaire hieronder “MH17 – Roep om gerechtigheid”), anonieme getuigen, een rapport zogenaamd gebaseerd op Amerikaanse satellietbeelden die de VS weigert te verstrekken, openlijk russofobe magistraten, een van hen is betrokken bij een gerechtelijk schandaal in Argentinië, de systematische weigering om de door Rusland aangeleverde elementen te analyseren en serieus te nemen, zoals het feit dat het serienummer van de Buk dat door het onderzoeksteam is blootgelegd aangeeft dat de raket aan het Oekraïense leger toebehoorde, of de levensgrote test van Almaz-Antey die aantoont dat de hypothese van de rechters geen steek hield.

Na een gesprek met een van de voormalige commandanten van de Volksmilitie die in 2014 in Snezhnoye was gestationeerd, blijkt bovendien dat de locatie van de BUK die de raket zou hebben afgevuurd die MH17 heeft neergeschoten, veel te dicht bij het door Oekraïne gecontroleerde gebied lag. Volgens het JIT en de Nederlandse rechters werd de BUK afgevuurd vanaf een veld bij Pervomaysky (rode stip op de kaart hieronder). Volgens de commandant bevond de laatste blokpost onder controle van de DPR Volksmilitie zich op die dag op het kruispunt bij Pervomaysky (donkerblauwe stip).

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: