Zwitserland maakt deel uit van het westerse blok en is niet langer een neutrale staat

zwitserland-maakt-deel-uit-van-het-westerse-blok-en-is-niet-langer-een-neutrale-staat

24-11-22 05: 45: 00,

Hoewel Zwitserland zich nog steeds als een neutrale staat beschouwt, is het dat niet meer. Ook in Zwitserland hebben de transantlantici de overhand gekregen en Zwitserland feitelijk tot een deel van het westerse blok gemaakt.

Zwitserland is lange tijd een neutraal land geweest, wat het in de geschiedenis veel voordelen heeft opgeleverd. Het bleef met succes buiten beide wereldoorlogen en profiteerde er zelfs van. De neutraliteit van Zwitserland heeft het land tot een locatie gemaakt voor moeilijke internationale onderhandelingen, zoals onlangs de top tussen Poetin en Biden deze zomer 2021. En Zwitserland was de thuisbasis voor veel internationale organisaties vanwege zijn reputatie als neutrale bemiddelaar of in ieder geval neutrale gastheer bij moeilijke onderhandelingen.

De laatste jaren is de Zwitserse neutraliteit steeds meer uitgehold. Het Zwitserse leger voldoet in principe aan de NAVO-normen en Zwitserland is via verdragen zo gebonden aan ten minste de EU,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: