De Elektriciteitsoorlog

de-elektriciteitsoorlog

25-11-22 09:01:00,

Denk eens aan de Poolse boer die foto’s nam van een raketwrak – waarvan later werd vastgesteld dat het van een Oekraïense S-300 was. Dus een Poolse boer, met zijn voetstappen echoënd in ons collectieve geheugen, kan de wereld hebben gered van de Derde Wereldoorlog – ontketend via een smakeloos complot bedacht door Anglo-Amerikaanse “inlichtingendiensten”, schrijft Pepe Escobar. Voetstappen echoën in het geheugen
Door de gang die we niet namen
Naar de deur die we nooit openden
Naar de rozentuin. Mijn woorden echoën
Zo, in je gedachten.
Maar met welk doel?
Het verstoren van het stof op een schaal met rozenbladeren…
Ik weet het niet. ∼ T.S. Eliot, Burnt Norton

Die smakeloosheid werd nog versterkt door een belachelijke doofpot: de Oekraïners vuurden op Russische raketten vanuit een richting waar ze onmogelijk vandaan konden komen. Dat wil zeggen: Polen. En toen veroordeelde de Amerikaanse minister van Defensie, wapenhandelaar Lloyd “Raytheon” Austin, dat Rusland toch schuld had, omdat zijn Kievse vazallen op Russische raketten schoten die niet in de lucht hadden mogen zijn (en dat waren ze ook niet).

Noem het het Pentagon dat openlijk liegen tot een nogal armoedige kunst heeft verheven.

Het Anglo-Amerikaanse doel van deze stunt was het creëren van een “wereldcrisis” tegen Rusland. Het is ontmaskerd – deze keer. Maar dat betekent niet dat de gebruikelijke verdachten het niet opnieuw zullen proberen. Binnenkort.

De belangrijkste reden is paniek. De collectieve inlichtingendienst van het Westen ziet Moskou eindelijk zijn leger mobiliseren – klaar om volgende maand toe te slaan – terwijl het de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur platlegt als een vorm van Chinese marteling.

De dagen dat er in februari slechts 100.000 troepen werden ingezet en de DPR- en LPR-milities en Wagner-commando’s en Kadyrov’s Tsjetsjenen het meeste zware werk deden, zijn al lang voorbij. In totaal kregen de Russen en Russofonen te maken met hordes Oekraïense militairen – misschien wel 1 miljoen. Het “wonder” van dit alles is dat de Russen het vrij goed deden.

Elke militaire analist kent de basisregel: een invasiemacht moet drie keer zo groot zijn als de verdedigende macht. Het Russische leger was aan het begin van deSMO slechts een fractie van die regel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: