De EU is boos: de VS profiteren van de oorlog ten koste van de EU

de-eu-is-boos:-de-vs-profiteren-van-de-oorlog-ten-koste-van-de-eu

25-11-22 03: 38: 00,

Vertegenwoordigers van de EU klagen in Washington dat de VS van de oorlog profiteert op kosten van de EU. Washington toont geen enkele bereidheid om iets te veranderen.

Dat de VS profiteren van de oorlog in Oekraïne ten koste van de EU is voor elke deskundige duidelijk. De VS verkopen hun fracked gas aan de EU tegen opgeblazen prijzen, waardoor de EU-economie gedwongen wordt productielocaties in andere delen van de wereld te zoeken. De Amerikaanse Inflation Control Act subsidieert bovendien de energiekosten in de VS en lokt Europese bedrijven uit om in de VS te investeren en produktievestigingen te openen. De Amerikaanse wapenindustrie verdient geld aan de enorme verhogingen van de militaire uitgaven van de NAVO-landen.

Dat deze gang van zaken, waarbij de VS zich ten koste van de EU verrijken aan de oorlog in Oekraïne, terwijl de EU economisch doodbloedt en de welvaart van de brede massa in Europa acuut in gevaar komt, leidt tot geschillen in het westerse bondgenootschap, wordt door de Duitse media meestal afgedaan als Russische propaganda.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: