EU-burgers steeds minder vertrouwen in vaccins met Nederlanders voorop. | commonsensetv.nl

eu-burgers-steeds-minder-vertrouwen-in-vaccins-met-nederlanders-voorop-|-commonsensetv.nl

25-11-22 08:30:00,

Luister naar dit artikel Europa verliest vertrouwen in vaccinaties, met Nederlanders voorop

Dit is de kop van Hart van Nederland.

HvN meldt: “EU-burgers hebben steeds minder vertrouwen in vaccinaties. Dat blijkt uit onderzoek van de Europese Commissie. De wetenschappers die het onderzoek uitvoerden, spreken van een “verontrustende trend”.

Nederlanders voorop

Hart van Nederland ratelt door:

“Nederland is een van de landen waarin het vertrouwen in vaccins het meest gedaald is. De afgelopen vier jaar nam dat met 14 procentpunt af, waarvan een groot deel in de laatste twee jaar. De overtuiging dat vaccinaties werken, zakte bijna 13 procentpunt. Slechts 2 van de 27 EU-landen had een grotere terugval.”

“Nederlanders vertrouwen de vaccinatie tegen bof, mazelen en rode hond nog wel, net als het griepvaccin. Er is wel wat meer twijfel over de veiligheid van de prik. De HPV-vaccinatie, die bijvoorbeeld bij jonge vrouwen wordt toegediend om baarmoederhalskanker te voorkomen, staat er het slechtst voor. Zelfs slechter dan de coronavaccinatie.”

En de conclusie

“Vaccins staan er in de hele Europese Unie al langer minder goed op bij jongeren dan bij ouderen. Die kloof groeit. Het verschil is in Nederland ook groter dan in de meeste andere EU-landen. Daar zitten vast jonge ouders tussen, redeneren de onderzoekers, en dat kan de komende jaren weleens slecht nieuws zijn voor de vaccinatiegraad van kinderen.”

“De onderzoekers opperen geen verklaringen en leggen bijvoorbeeld ook geen verband tussen het teruglopen van het voorheen nog groeiende vertrouwen en de coronavaccinaties. De vorige meting, toen het vertrouwen juist was toegenomen, vond in het voorjaar van 2020 plaats. Aan het eind van dat jaar begon het grote inenten tegen het coronavirus en begonnen tegenstanders met actievoeren.”

Hartstikke mooi zou je zeggen.

Maar waar ik moeite mee heb is dat dit artikel totaal niet onderbouwd is.

Want waar komt die daling van “13 procentpunt” vandaan?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: