Musk blokkeert pedofiele accounts op Twitter – links-liberalen woedend

musk-blokkeert-pedofiele-accounts-op-twitter-–-links-liberalen-woedend

25-11-22 07:01:00, Kind & Twitter: Freepik (2); Musk: Courtesy Photo, Wikimedia Commons, US gov work/public domain; Collage: Wochenblick Elon Musk heeft in de paar weken van zijn Twitterbewind meer gedaan voor het vrije woord dan zijn linkse voorgangers in het management daar in jaren konden vernietigen. En, in tegenstelling tot vroeger, gebruikt hij nu eindelijk de bevoegdheid om te censureren in gevallen waarin dat niet alleen gepast, maar zelfs wettelijk verplicht is: namelijk om pedofiele inhoud te bestrijden, bericht Wochenblick.at.

In de linkse resonantieruimte die Twitter tot nu toe was, mochten dissidenten of oppositieleden die werden beschuldigd van “haat en opruiing” of “populisme” alleen maar meedoen totdat het tribunaal van de linkse horde succesvolle deplatforming afdwong door voldoende verwijderings- en blokkeringsverzoeken. Het meest prominente slachtoffer van deze willekeur was Donald Trump. Tegelijkertijd konden kindermisbruikers, criminelen en terroristische organisaties zich daar ongestraft en ongestoord naar hartelust uitleven. Dat is nu voorbij.

Erkenning voor Musk

Terwijl de westerse links-liberale media al wekenlang bijna elk uur tekeer gaan over de overname van Twitter door Elon Musk, waarbij ze zich al naargelang hun stemming beklagen over de toelating van niet-linkse stemmen, en al dan niet de economische ondergang van het platform en van Musk persoonlijk fabriceren, zijn er nu ook serieuze stemmen die de positieve aspecten van Musks bedrijfsbeleid erkennen – en zijn bereidheid waarderen om meer aandacht te besteden aan het werkelijke misbruik van de berichtendienst.

In hun herwaardering worden de leugenachtigheid en inconsistentie van de vorige Twitterleiding opnieuw onthuld: terwijl elke politicus of auteur die ook maar enigszins conservatief leek voortdurend het risico liep om om onbeduidende redenen te worden geblokkeerd of voorgoed te worden verwijderd, konden allerlei linkse radicalen, terroristische organisaties en totalitaire regimes hun propaganda ongehinderd publiceren.

Zelfs het feit dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump op verzoek van de meerderheid van de gebruikers werd gedeblokkeerd, bracht de “woke”-bubbel in beroering:

Activist vocht jarenlang tegen Twitter

Maar nog erger was dat zelfs materiaal waaruit misbruik van kinderen bleek niet werd verwijderd. De activiste Eliza Bleu, zelf slachtoffer van mensenhandel, komt vooral op voor kinderen die erdoor worden getroffen. Daarom had zij Twitter jarenlang tevergeefs benaderd met het dringende verzoek om relevant materiaal te verwijderen – tot nu toe geheel tevergeefs.

Sinds de overname door Musk wordt dit nu eindelijk in praktijk gebracht,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: