NachDenkSeiten:ㅤBrieven aan “Wolfgang Ischinger roept op tot “oorlogseconomie” voor Duitsland”

nachdenkseiten:ㅤbrieven-aan-“wolfgang-ischinger-roept-op-tot-“oorlogseconomie”-voor-duitsland”

25-11-22 12: 51: 00,

Dit artikel bespreekt de eis van Wolfgang Ischinger, een transatlanticus en lange tijd hoofd van de Veiligheidsconferentie van München, dat de Duitse regering Duitsland naar een “oorlogseconomie” moet leiden. Als het “ook maar half serieus” zou zijn, zou dit gevolgen hebben – onder andere dat Berlijn zich “onmiskenbaar als een directe oorlogspartij tegen Rusland” zou zien, evenals de “massale verschuiving van prioriteiten in de productieketens en met betrekking tot de toegang tot energiebronnen”. Wij hebben hierover interessante brieven van lezers ontvangen. Bedankt. Christian Reimann heeft een selectie gemaakt.

1e brief aan de redactie

Goedendag,

met de uitspraken van Ischinger wordt het steeds duidelijker dat we hier in Duitsland (niet minder in de EU en de VS) een groot probleem hebben met ‘onze elites’ (of degenen die denken dat ze dat zijn). Hier, buiten de radar van de bevolking die bezig is met hun leven in een echte wereld, is een bende ontstaan met een gesloten wereldbeeld en zelfreferentiële communicatiekringen,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: