NachDenkSeiten:ㅤDe mensen van het Waardevol Westen onder de duim van de militaristen

nachdenkseiten:ㅤde-mensen-van-het-waardevol-westen-onder-de-duim-van-de-militaristen

25-11-22 11: 00: 00,

Welke vraag dringt zich op bij het zien van bijna martiaal uitgeruste politieagenten in steden in het midden van Europa? Waarom doen ze het? Antwoord: Omdat het kan, omdat het moet, omdat het een demonstratie van macht is. Polis betekent eigenlijk het volk, maar politie staat bij dergelijk militant gedrag voor iets anders; ik denk niet dat ze voor het volk optreden. De machtigen in landen van het waarde Westen zoals Frankrijk of Duitsland, dat wil zeggen de politiecommandanten, blijven de escalatieschroef aandraaien. De reden om het leger diep in de burgermaatschappij te installeren is om de status quo “boven en onder” te verstevigen en het gerechtvaardigde verzet tegen sociale en economische onrechtvaardigheden massaal in te dammen. Vreedzame tijden zien er anders uit. Een commentaar van Frank Blenz.

Het aanhalen van de duimschroeven op ons continent gaat steeds sneller, dacht ik terwijl ik informatie las uit een van mijn favoriete landen, het mooie Frankrijk. Daar is zojuist een nieuwe politiewet aangenomen door het parlement.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: