NachDenkSeiten:ㅤSchone mannen: De vuile kanten van de politiek correcte

nachdenkseiten:ㅤschone-mannen:-de-vuile-kanten-van-de-politiek-correcte

25-11-22 08: 00: 00,

Een van de favoriete ideologische en politieke machtsinstrumenten van het liberale establishment is moraliseren. Moraliseren omvat altijd (expliciet of onuitgesproken) de bewering “wij zijn de goeden, jullie zijn de slechten”. Maar zoals het spreekwoord zegt: wie met de wijsvinger naar anderen wijst, wijst met de andere drie vingers naar hem. Onze auteur Udo Brandes heeft daarom nagedacht over de vuile kant van de politiek correcte burgerij. Psychoanalytici spreken van “reactievorming” wanneer iemand een emotionele impuls moet afweren (bijvoorbeeld omdat die sociaal ongewenst is) en het tegenovergestelde gedragspatroon ontwikkelt. Zo kan vijandigheid die moet worden afgeweerd – om welke reden dan ook – zich uiten in opvallende, overdreven vriendelijkheid. Dit is precies waarom ik zo wantrouwig ben tegenover de do-gooders en moraalpredikers: volgens mij zit er zo’n reactievorming achter.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: