Oekraïne – Loopt op leeg

oekraine-–-loopt-op-leeg

25-11-22 03:39:00, Artillerieoefening van het gemotoriseerde geweerregiment van de 15e Garde met 2S19 en 2S19M1 Msta-S. 25 maart 2020. Bron: het Russische ministerie van Defensie (shorturl.at/rIT25). Gisteren heeft het Pentagon opnieuw een overdracht van wapens aan het Oekraïense leger aangekondigd:

Volgens het Pentagon omvat het pakket:

Extra munitie voor NASMAS
150 zware machinegeweren met thermische beelden om onbemande luchtsystemen (UAS) tegen te gaan.
Extra munitie voor HIMARS
200 precisiegeleide 155mm artillerierondes
10.000 120mm mortiergranaten
High-speed Anti-radiation raketten (HARMs)
150 multifunctionele voertuigen met hoge mobiliteit (HMMWV’s)
Meer dan 100 lichte tactische voertuigen
Meer dan 20.000.000 kogels voor kleine wapens
Meer dan 200 generatoren
Reserveonderdelen voor 105mm houwitsers en ander materieel

De 400 miljoen dollar wordt naar Oekraïne gestuurd via de Presidential Drawdown Authority (PDA), waarmee president Biden rechtstreeks wapens uit Amerikaanse militaire voorraden kan sturen.

Het Pentagon schraapt duidelijk het onderste uit de kan, schrijft Andrei.

Extra munitie voor NASMAS

NASMAS is een luchtverdedigingssysteem dat hergebruikte lucht-luchtraketten (active radar homing AIM-120 AMRAAM) gebruikt in een grond-lucht modus.

Gisteren werd een van die raketten in Kiev gebruikt, maar hij miste zijn doel. Hij raakte een flatgebouw en doodde verschillende mensen:

De raket die vandaag een flatgebouw in Kiev trof, was een AIM-120C van Amerikaanse makelij die werd afgevuurd door een van de NASMAS-luchtverdedigingssystemen die de afgelopen maanden aan Oekraïne zijn geschonken. Lokale mensen deelden op sociale media foto’s van het wrak van de raket. Hoewel Oekraïne Rusland de schuld gaf van de aanval, blijkt dat de raket niet Russisch maar Amerikaans was en werd afgevuurd door Oekraïense troepen.

Op het fragment op de foto staat het woord LIFT als de Amerikaanse AIM-120C. Dit is een luchtdoelraket voor de NASAMS-systemen die onlangs aan Oekraïne zijn geschonken. Door analyse van de foto’s die Oekraïense burgers zelf publiceerden, kan de raket die hun woongebouw raakte gemakkelijk worden geïdentificeerd als Amerikaans.

Zware machinegeweren met warmtebeeldvizieren tegen drones.

Dit is echt een slecht teken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: