Redactie aanbeveling: – Oekraïne gewoon “opwarmen” voor een “zeer lang” gevecht met Rusland en China?

redactie-aanbeveling:-–-oekraine-gewoon-“opwarmen”-voor-een-“zeer-lang”-gevecht-met-rusland-en-china?

25-11-22 06: 51: 00,

De onafhankelijke geopolitieke website The Intel Drop in Reykjavik, IJsland, ziet in een artikel van 8 november 2022 de zorgwekkende strategische voorbereidingen van het wereldimperialisme van de VS tegen Rusland en China en noemt Rusland een “acute bedreiging” en China een “strategische concurrent op lange termijn”. – Zonder deze dingen in het bewustzijn op te nemen, kunnen de gebeurtenissen van het heden en de toekomst niet worden begrepen. De oorlog tegen Rusland is al aan de gang in Oekraïne, en ook die van het Westen tegen China zal door de gedomineerde bevolkingen moeilijk te voorkomen zijn, tenzij er een grote ontwaking plaatsvindt.

Fantine Gardinier wijst er daar op dat de VS sinds 2018 hun primaire strategische focus zien in de voorbereiding op de zogenaamde “great power competition” met Rusland en China. De VS beweerden dat deze twee naties in de voorhoede stonden van (vijandige) pogingen om de door de VS geleide wereldorde, die aan het einde van de Koude Oorlog was gecreëerd, omver te werpen.

Admiraal Charles Richard van de Amerikaanse marine, het hoofd van het Amerikaanse strategische commando (Stratcom), had onlangs gewaarschuwd dat de VS spoedig verwikkeld zouden raken in een langdurig conflict met China, zoals nog nooit eerder vertoond. Stratcom, zei hij, is verantwoordelijk voor de nucleaire wapens van het land, evenals voor defensieve (aantoonbare detectie) en offensieve (agressieve, misleiding) informatiesystemen, bekend als C4ISR.

Charles A. Richards is sinds 2019 opperbevelhebber van de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten. Afbeelding: publiek domein

“We moeten snel en fundamenteel de manier veranderen waarop we de verdediging van deze natie benaderen,” Richard had vorige week op een marinesymposium gezegd.
“Deze Oekraïne-crisis waar we ons nu in bevinden is slechts het opwarmertje.
De grote crisis komt eraan. En het zal niet lang duren voordat we getest worden op een manier die we al lang niet meer getest zijn.”

Richard had gewaarschuwd dat “het schip langzaam zinkt” omdat China sneller nieuwe capaciteiten ontwikkelt dan de Verenigde Staten, die zich binnenkort in de minderheid en overtroffen zullen voelen op het slagveld.

“Het maakt niet uit hoe goed ons [operationeel plan] is of hoe goed onze commandanten zijn of hoe goed onze paarden zijn – we zullen niet genoeg hebben. En dat is een probleem op zeer korte termijn,” zei Richard.

Richard had ook kritiek op de stagnatie van de VS, die “de kunst verloren hebben” om snel nieuwe systemen te leveren.

“De luchtmacht ging van een verzoek dat bijna op een servetje was geschreven … toen het in de late 1950 jaren ontdekte dat de Sovjet geïntegreerde luchtverdedigingssystemen op het punt kwamen dat de B-52 het gewoon niet ging doen, en we een ding nodig hadden dat ‘kruisraket’ werd genoemd,” herinnerde Richard zich.

De VS, zei ze, ligt al achter op China op het belangrijke gebied van raketten. China beschikt over een generatie kruisraketten met een extreem groot bereik, een hele reeks ballistische raketten en verschillende soorten hypersonische wapens, waarop de VS geen antwoord hebben. Zie © Fan Lingzhi; Global Times

Beijing heeft ook een radar ontwikkeld die stealthvliegtuigen kan detecteren en is begonnen zijn nieuwste oorlogsschepen daarmee uit te rusten, waardoor de befaamde Amerikaanse F- 22 en F-vloten 35 gevaar lopen.

“Maar het Pentagon is vooral bezorgd over een gefractioneerd orbitaal bombardementssysteem dat China vorig jaar heeft getest en dat volgens het Pentagon deel uitmaakt van China’s militarisering van de ruimte. De VS hebben hun eigen Space Force opgericht 2019, maar de oprichtingsdocumenten ervan maken duidelijk dat het doel ervan is de Amerikaanse suprematie in de ruimte te verdedigen, niet om de militarisering van de ruimte te voorkomen.”

Vergelijkingen tussen de speciale operatie van Rusland in Oekraïne en een vermoedelijke Chinese invasie van Taiwan zijn door de Amerikaanse leiding getrokken sinds het begin van de operatie in februari, aldus het rapport, ondanks Chinese protesten daartegen. De VS bereiden zich echter al minstens sinds eind 2017 voor op een conflict met China, toen de regering-Trump een reeks nieuwe strategische documenten onthulde waarin een verschuiving in het buitenlands beleid van de VS wordt geschetst.

De nieuwste nationale defensiestrategie, die vorige maand door het Pentagon werd vrijgegeven, gaat verder met de planning voor de zogenaamde “great power competition” met Rusland en China, waarbij Rusland wordt gezien als een “acute bedreiging” en China als een concurrent op lange termijn. Daarin beschreef de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin Peking als Washingtons “meest consistente strategische concurrent voor de komende decennia“.

————
Bron:
https://www.theinteldrop.org/2022/11/08/head-of-us-nuclear-forces-claims-ukraine-just-a-warmup-for-very-long-struggle-with-russia-china/

Siehe auch:
https://www.watson.ch/international/usa/615279402-chef-van-US-nucleaire-stoottroepen-waarschuwt-voor-grote-oorlog-met-china

Opmerking:

De dingen zullen zich waarschijnlijk op deze manier ontwikkelen, tenzij er een voldoende groot aantal mensen wakker wordt gemaakt voor dit krankzinnige puur imperialistisch-militaire denken, waarin het absolute kwaad van de totale vernietiging en vernietiging van alles wat menselijk is zich doet gelden. Dit kan alleen worden overwonnen in de geleidelijke dominantie van wereldwijde culturele betrekkingen over het politieke, waardoor wederzijds begrip en uitwisseling van kennis worden ontwikkeld in het belang van de mens voor de immense diversiteit van andermans levensopvattingen.

Dit vereist dat het respectieve culturele en intellectuele leven van de volkeren wordt bevrijd van de greep en instrumentalisering door het staats-militaire complex en een eigen zelfbesturende organisatie krijgt, die in andere landen niet langer door de staatsdiplomatie wordt vertegenwoordigd, maar een eigen netwerk van internationale betrekkingen onderhoudt. Zo kan, zelfs in eigen land, de huidige overheersing van de politieke machtspsychopaten worden teruggedrongen en beëindigd door de kracht van een humaan cultureel-spiritueel leven.

De tijd wordt steeds korter. Maar ieder mens kan op zijn plaats met al zijn kracht werken aan deze fundamentele verandering in het sociale organisme. De toekomst van de mensheid, van ons allemaal, staat op het spel.

%d bloggers liken dit: