Wat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland niet langer kan worden ontkend?

wat-zullen-onze-media-en-politici-doen-wanneer-de-overwinning-van-rusland-niet-langer-kan-worden-ontkend?

25-11-22 09:31:00, Art by Anastasya Eliseeva Wat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland onmogelijk te ontkennen is? Hoe zullen onze media en politici reageren wanneer het onbetwistbaar wordt dat Rusland de oorlog zal winnen? De enige manier waarop ze kunnen reageren: door het te blijven ontkennen, schrijft Rainer Shea.

Er zal nooit een dag komen dat we op het nieuws horen dat “Rusland heeft gewonnen”. De president zal het nooit zeggen. De heersende klasse heeft te veel geïnvesteerd in het
narratief dat de nederlaag van Rusland aanstaande is, en als het publiek het tegendeel zou ontdekken, zou blijken hoe zinloos de oorlogsoffers zijn geweest. Dus wanneer de onvermijdelijkheid van Rusland’s overwinning objectief duidelijk wordt, zullen de media een nieuwe definitie van “overwinning” creëren en blijven zeggen dat Oekraïne kan winnen.

Het punt waarop elke eerlijke waarnemer zou oordelen dat Oekraïne heeft verloren, is volgens mij wanneer Rusland Kherson herovert en een grotere trend inzet om zijn territoriale verliezen van de afgelopen maanden terug te draaien. Territoriale controle is niet de bepalende factor in dit conflict, en daarom zijn de vermeende strategische overwinningen van Kiev in deze plaatsen hol. Territorium is niet het belangrijkste voor Rusland, omdat het echte doel is Oekraïne volledig te demilitariseren. Maar als Rusland al het oostelijke en zuidelijke land terugneemt dat het had vóór de bezetting door Oekraïne, zal dat een duidelijk teken zijn dat de Oekraïense troepen naar Russische tevredenheid zijn uitgeput.

Elke keer dat Kiev land heeft teruggewonnen, was dat een propaganda-“overwinning”, geen strategische. Rusland heeft land geruild voor tijd, door Oekraïne in deze plaatsen voorlopig te laten “winnen”, zodat Rusland zo lang kan vechten als nodig is om het demilitarisatieproces te voltooien. Deze plaatsen vormden in feite herhaaldelijk een risico voor Oekraïne, waardoor Kiev zijn eigenlijke militaire strategie moest opofferen voor verbintenissen om de controle over stukken grond te behouden.

Wanneer deze “pyrrusoverwinningen” teniet worden gedaan, zal Oekraïne een fatale achteruitgang van zijn militaire capaciteit laten zien, en zal het geconfronteerd worden met een PR-crisis. Het zal de gebieden zijn kwijtgeraakt waarop het zich baseerde om wereldwijd zijn kracht te zien. Het zal worden teruggedrongen in zijn gekrompen omvang, en zal niet langer in staat zijn zijn acht jaar durende beschietingen van de Donbass voort te zetten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: