Groeiende wanhoop in het Imperium van Leugens

groeiende-wanhoop-in-het-imperium-van-leugens

30-11-22 01:07:00,

Het Imperium van Leugens en eeuwige oorlogen wordt geplaagd en in verlegenheid gebracht door de bevrijdende SMO van Rusland tegen het door nazi’s geteisterde Oekraïne.

Haar ongeëvenaarde sanctieoorlog tegen Rusland is mislukt tegen een land dat grotendeels zelfvoorzienend is, schrijft Stephan Lendman.

Haar anti-Rusland acties veroorzaken groeiende publieke woede in Europese landen over de stijgende inflatie, verstoringen van de toeleveringsketen en economische achteruitgang – wat ernstig en langdurig kan zijn.

Hoewel de VS zich beter staande houden, zijn de economische omstandigheden in de VS en ander Westerse landen zwak.

Moeilijkere tijden eisen hun tol van de meeste huishoudens, de huizenmarkt en steeds meer bedrijven, vooral kleine tot middelgrote.

De ongeëvenaarde Amerikaanse sanctieoorlog tegen Rusland, met name tegen zijn energiesector, terwijl de door Wall Street gecontroleerde Fed de rente verhoogt, is verantwoordelijk voor de achteruitgang van de Amerikaanse economie in een tijd van verminderde consumentenuitgaven omdat de inkomens geen gelijke tred houden met de hoge kosten van levensonderhoud.

Economische groei is afhankelijk van gemakkelijk beschikbare, betaalbare energie.

Rusland is een belangrijke olieproducent en ’s werelds grootste bron van aardgas.

Het is het land met de meeste grondstoffen ter wereld.

Naast olie en gas gaat het om kolen, ijzererts, hout, goud, zilver, diamanten, titanium, koper, zeldzame aardmetalen, aluminium, uranium, koper, palladium, platina, nikkel en vele andere – met een geschatte waarde van 75 biljoen dollar.

Europese en vele andere landen zijn afhankelijk van de toegang tot Russische grondstoffen.

Het blokkeren van hun invoer is zelfvernietigend, vooral wat energie betreft.

Als ze worden beperkt door energietekorten of hoge kosten, wordt de groei van het BBP afgeremd.

Europese landen brengen hun economie en bevolking zelf schade toe door de invoer van Russische olie en gas sterk te beperken of stop te zetten.

Het Imperium van Leugens en eeuwige oorlogen zoekt Venezolaanse olie om het tekort veroorzaakt door zijn sanctieoorlog tegen Rusland te helpen verlichten.

Sinds de Bolivariaanse sociale democratie in februari 1999 de fascistische tirannie verving met de verkiezing van Hugo Chavez tot Venezolaanse president, streefde hegemon VS naar een regimeverandering.

Met meer dan 300 miljard vaten aan reserves is Venezuela het meest olierijke land ter wereld.

 » Lees verder