NachDenkSeiten:ㅤLegal warfare in Latin America

nachdenkseiten:ㅤlegal-warfare-in-latin-america

15-01-23 10:45:00,

Latijns-Amerika was de enige regio in de wereld die de afgelopen twintig jaar een aantal progressieve regeringen had. Misschien is dat de reden waarom de door de VS gesteunde oorlog door middel van justitie – lawfare – zich heeft gericht op de landen met de meest progressieve regeringen in Latijns-Amerika. Terwijl de hardline, zij het respectabele, voormalige president van Chili, Michelle Bachelet, de post van Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties heeft gekregen, worden meer opstandige Latijns-Amerikaanse leiders juridisch vervolgd en in diskrediet gebracht. Dit gaat van dagelijkse laster tot moordpogingen tegen Cristina Fernández de Kirchner. Door Alicia Rivero.

Bestaat lawfare eigenlijk wel? In het Noorden kijkt men sceptisch naar Latijns-Amerika onder het motto “iedereen daar is corrupt en vatbaar voor complotten”.

Een beroemde man uit het zuiden gelooft in het bestaan van lawfare en is een actieve criticus: paus Franciscus verklaarde in zijn toespraak op een wereldcongres over strafrecht in 2019,

” Lees verder op NachDenkSeiten