Wakker Mens:ㅤTwee nieuwjaarstoespraken

Gewoonlijk voorzie ik Russische video’s  van ondertitels, maar ik wil niet eenzijdig zijn, en heb voor een keer een toesprak van de Oekraïense president Zelenski ondertiteld.

Het is opmerkelijk dat iemand gedurende een redevoering van 17 minuten zo weinig kan zeggen. De inhoud bestaat voornamelijk uit kreten en leuzen. Er wordt de Oekraïners geen toekomstperspectief geboden, behalve “we zullen winnen”. Maar ik moet toegeven dat de video in propaganda-technisch opzicht heel geslaagd is. De beelden op de achtergrond zijn zorgvuldig gekozen, hoewel ik zou kunnen zweren dat ik sommige beelden al eerder heb gezien, maar dan waren ze afkomstig uit de Donbass. Deze video is zeker niet op oudejaarsdag in een uurtje in elkaar gedraaid, hier heeft iemand lang aan gewerkt. Als  voormalige acteur en producer kent Zelenski natuurlijk alle fijne kneepjes van het productieproces.

Zelenski is een demagoog van het zuiverste water. Je zou kunnen stellen dat Poetin de geest en Zelenski het hart – of eigenlijk de emoties – aanspreekt.

[aiovg_video id=61444]

 

Poetin is van zijn nieuwjaarsroutine afgeweken en heeft dit keer als achtergrond soldaten uit de Zuid-Oekraïense gevechtszone gekozen. Ik moet zeggen, persoonlijk ik zou daar niet graag meer dan een kwartier lang willen staan,  » Lees verder op WakkerMens.NL

Comments are closed.