Een gevangenis waar de gevangenen niet weten dat ze in de gevangenis zitten

een-gevangenis-waar-de-gevangenen-niet-weten-dat-ze-in-de-gevangenis-zitten

16-01-23 10:01:00,

Praten over de inval van Rusland in Oekraïne zonder ook te praten over de manieren waarop het Amerikaanse imperium deze oorlog heeft uitgelokt en ervan profiteert, is hetzelfde als liegen, schrijft Caitlin Johnstone.

Een van de belangrijkste verschillen tussen mijzelf en andere commentatoren die het hebben over een elitaire samenzwering om een totalitaire dystopie in te voeren, is dat de anderen waarschuwen dat we naar deze dystopie worden geduwd, terwijl ik volhoud dat we er al zijn en dat al generaties lang zijn.

Als ik zeg dat we in een totalitaire dystopie zitten, denken veel mensen dat ik dingen bedoel als vaccinatieverplichtingen of wapenwetten of belasting betalen, maar ik bedoel eigenlijk iets veel, veel groters dan dat. Ik bedoel dat we allemaal in een psychologische gevangenis zitten, gebouwd door de machtigen om te controleren hoe we zijn.

De Orwelliaanse dystopie is geen gevaar dat in de toekomst bestaat; het is er nu. Het ziet er alleen anders uit dan Orwell zich had voorgesteld. Onze machthebbers krijgen alles wat ze willen uit de huidige dystopie, net zoals ze dat zouden doen in samenlevingen die dystopische romanschrijvers voor ogen hadden.

Het is waar dat we steeds meer openlijk tirannieke maatregelen zien op gebieden als bewaking en onderdrukking van meningsuiting, maar dat zijn geen middelen om ons in de dystopische gevangenis te krijgen, maar middelen om ons daar te houden. Ze draaien gewoon de bouten van onze kooi aan.

Je kunt zien dat we in een psychologische gevangenis zitten omdat iedereen steeds gekker wordt. Geestesziekten en verslaving nemen toe, er is een epidemie van massale schietpartijen in de Verenigde Staten, en iedereen voelt zich steeds ellendiger en vervreemd. Dit komt omdat we allemaal tot in de kieuwen gepropageerd worden. We gedragen ons als slachtoffers van psychologisch misbruik omdat we dat zijn. Ons hele leven lang hebben we onze geest systematisch in een zodanige vorm laten stampen dat we denken, spreken, handelen en stemmen op een manier die onze machthebbers ten goede komt.

Omdat zij de manier waarop wij denken controleren met grootschalige psychologische manipulatie, is hun controle totaal. Net zo totaal als in de beschaving die in Orwells 1984 wordt beschreven. We zullen niets doen wat ze niet willen dat we doen zolang onze geest zo opgesloten zit.

 » Lees verder