EZAZ.NL:ㅤWorld Economic Forum 2023

ezaz.nl:ㅤworld-economic-forum-2023

16-01-23 02:01:00, #showbizz

Vandaag begint onder strenge bewaking van 5.000 militairen in Davos de 2023-editie van de topofficials uit politiek en bedrijfsleven, media en entertainment.

Op de agenda staat de uitreiking van de wat het WEF noemt de ‘Crystal Awards’. De prijs wordt uitgereikt aan mensen uit de showbusiness en entertainment die zich voor het karretje van het WEF en hun machtige financiers hebben laten spannen. We kennen ook onze omgekochte BN-ers die de experimentele mRNA-Covid-prikken stonden aan te prijzen.

Uitverkoren zijn:

  • architect Maya Lin, Maya Lin die zich heeft ingezet om de aandacht te richten op belangrijke kwesties van onze tijd: vrouwenrechten, burgerrechten, Indiaanse geschiedenis en de klimaatcrisis;
  • Renée Fleming, een vooraanstaand pleitbezorger voor onderzoek op het snijvlak van kunst, gezondheid en neurowetenschappen;
  • Acteur, filmmaker en humanitair, Idris Elba, en zijn vrouw, model, actrice en humanitair, Sabrina Dhowre Elba, zijn VN-Goodwillambassadeurs. Als Goodwill-ambassadeurs van IFAD richten ze zich op kwesties met betrekking tot voedselzekerheid, klimaatverandering en milieubehoud.

#klimaat

Ondertussen is wel duidelijk dat de deelnemers die met vele honderden privé-jets naar Davos zijn gevlogen zelf weinig op hebben met het klimaat.

Rebel News maakte een reportage van milieu-activisten in Davos die vinden dat het WEF te weinig doet.

#deelnemers

Lang niet iedereen vliegt dit keer naar Davos. Zo meldt Politico dat de Amerikaanse President Joe Biden en zijn Chinese en Russische tegenhangers Xi Jinping het laten afweten.

 » Lees verder op EZAZ.NL