NachDenkSeiten:ㅤPolitiek activisme en militair realisme – een schijnbaar onoplosbare tegenstelling

nachdenkseiten:ㅤpolitiek-activisme-en-militair-realisme-–-een-schijnbaar-onoplosbare-tegenstelling

16-01-23 09:42:00,

In de context van de oorlog in Oekraïne wordt de huidige discussie gedomineerd door de levering van westerse infanteriegevechtsvoertuigen en gevechtstanks. Frankrijk, de VS en Duitsland hebben besloten de Oekraïense strijdkrachten te steunen met infanteriegevechtsvoertuigen. Maar nog voordat de eerste eenheden zijn geleverd, wordt de eis van de Oekraïense regering steeds luider om ook gevechtstanks te leveren om de Russische strijdkrachten het hoofd te kunnen bieden. De regering van Groot-Brittannië heeft al besloten “Challenger 2” hoofdgevechtstanks te leveren, en ook Polen is bereid met hoofdgevechtstanks te ondersteunen, maar heeft toestemming van de Duitse regering nodig om zijn “Leopard 2” hoofdgevechtstanks te exporteren. Door Jürgen Hübschen.

De westerse infanteriegevechtsvoertuigen die bestemd zijn voor levering aan Oekraïne

Om de complexiteit van het onderwerp en de betrokken problemen te begrijpen, is kennis van de essentiële technische kenmerken van de infanteriegevechtsvoertuigen absoluut noodzakelijk.

Frankrijk

Frankrijk zal het model “AMX-10 P” leveren,

” Lees verder op NachDenkSeiten