Vernietigen van monsters

vernietigen-van-monsters

16-01-23 09:31:00, Schilderij van de Spaanse kunstenaar Francisco Goya “Maar zij gaat niet naar het buitenland op zoek naar monsters om te vernietigen. Zij is de weldoener van de vrijheid en onafhankelijkheid van allemaal. Zij is alleen de kampioen en beschermer van haar eigen mensen.”

∼ John Quincy Adams (een vooruitziend man – hij voorzag dat slavernij alleen kon worden beëindigd door een presidentieel decreet in een oorlog en dat het vernietigen van monsters in het buitenland de vrijheid in eigen land zou vernietigen), schrijft Helmotz Smith.

Veel van de mensen die commentaar geven op dit blog lijken mij patriottische Amerikanen. En het is duidelijk, als je de commentaren leest, dat velen van hen – waarschijnlijk de meerderheid – willen dat Rusland de oorlog wint. Dit is niet omdat ze Poetin of Rusland mogen, en zeker niet omdat ze op de “loonlijst van Poetin” staan. Helemaal niet. Deze mensen begrijpen wat er werkelijk op het spel staat.

Dit zijn mensen die weten dat de Amerikaanse oorlogspartij (een van de vele namen – deep state, borg, neocons, one percent, MICIMAC) verantwoordelijk is voor het pushen van Rusland tot de beslissing die het afgelopen februari nam. Dat het de oorlogspartij is die de NAVO ondanks de beloften heeft uitgebreid, die Oekraïne bewapent, die de fanatici die dat land besturen aanmoedigt, die alle wegen naar een vreedzame regeling blokkeert, die Kiev aanmoedigt het leven van zijn bevolking te verkwanselen. Maar wat deze patriottische Amerikanen echt zorgen baart, is de schade die de oorlogspartij hun land heeft berokkend.

De grondbeginselen van haar beleid zouden onverbiddelijk veranderen van vrijheid naar geweld… Ze zou de dicteerster van de wereld kunnen worden. Ze zou niet langer de heerser van haar eigen geest zijn…

Een Amerika van altijd en overal oorlog, van tentensteden en volle gevangenissen, van open grenzen, verdwenen productie, opiaten, ellende, armoede, corruptie. Een Amerika met eindeloos geld om in het buitenland uit te geven, maar niets om thuis uit te geven. (De honderd miljard dollar die in Oekraïne is gestort, zou een huis van 200.000 dollar opleveren voor elk van de geschatte half miljoen daklozen in de VS!) Een Amerika dat faalt, niet langer het Amerika waar ze van hielden, dat ze dienden en waarin ze geloofden. De Twitter onthullingen tonen enkele van de activiteiten van deze vijand die zich in de Amerikaanse politiek heeft genesteld.

 » Lees verder