De spiegel en de Dnipro-tragedie

de-spiegel-en-de-dnipro-tragedie

17-01-23 03:51:00,

Een raket heeft een flatgebouw in Dnipro geraakt, waardoor minstens 40 mensen zijn ingestort en begraven. Der Spiegel spreekt van een “Russische terreurstrategie tegen Oekraïense burgers”. Wat is er echt gebeurd?

Der Spiegel heeft een verslag gepubliceerd onder de kop “Ruslands oorlog tegen Oekraïne – 950 kilo explosieven op een prefab gebouw” berichten over de raketaanval op een hoog gebouw in de Oekraïense stad Dnipro en over een “russische terreurstrategie tegen Oekraïense burgers“. Hiermee wekt Spiegel de indruk dat Rusland het flatgebouw opzettelijk heeft beschoten, zoals ook wordt gesuggereerd door de oorspronkelijke kop van het Spiegel-artikel, die luidde “Oekraïne oorlog – Russische raketaanval op een woongebouw in Dnipro

In het Spiegel artikel kan men aan het begin lezen:

“Waar ooit een prefab gebouw van negen verdiepingen stond, rookt sinds zaterdagmiddag een tien meter hoge berg puin. De “118 Overwinningsweg” in Dnipro,

” Lees verder