Onze migratie naar Rumble en Locals

onze-migratie-naar-rumble-en-locals

17-01-23 02:31:00,

De afgelopen maanden heb ik het denkproces uitgelegd achter onze beslissing om een nachtelijke, een uur durende live programma op Rumble. In wezen zagen we het als een manier om het bereik en de impact van de journalistiek die we hier bedrijven drastisch te vergroten. Hoe dan ook, de onontkoombare realiteit is dat er miljoenen mensen zijn die nieuws alleen via video consumeren, terwijl miljoenen anderen het liever via geschreven journalistiek consumeren.

Aangezien ik altijd van mening ben geweest dat een journalist de verantwoordelijkheid heeft om te proberen de impact van zijn werk te maximaliseren – er bestaat niet zoiets als goede journalistiek die er niet in slaagt een groot aantal mensen te bereiken en hun nieuwe informatie en andere manieren om de wereld te begrijpen aan te bieden – was de beslissing om deze nachtelijke show te produceren, hoewel zeer arbeidsintensief, er een die ik als onmisbaar beschouwde om die doelstelling te bevorderen. Bovendien stelt de mogelijkheid om nieuwe audiovisuele technologie en een nieuwe geavanceerde studio te gebruiken ons in staat om onze journalistiek nog effectiever en begrijpelijker te maken voor grote aantallen mensen.

Dat Rumble herhaaldelijk heeft bewezen de druk en zelfs de richtlijnen te trotseren om stemmen te censureren – met andere woorden, het is bedoeld als een echt alternatief voor het vrije woord van Google’s YouTube en andere steeds repressievere Big Tech platforms – versterkte alleen maar mijn verlangen om mijn journalistiek en publiek te gebruiken om dat platform te versterken. Veel platforms beweren nu dat ze toegewijd zijn aan de waarden van het vrije woord, maar capituleren snel zodra dat beter uitkomt of voordeliger is dan verzet.

” Lees verder