Reuters mislukte poging om “Russische propagandisten” te ontmaskeren

reuters-mislukte-poging-om-“russische-propagandisten”-te-ontmaskeren

17-01-23 06:00:00,

Het persbureau Reuters wilde een rapport schrijven over hoe de Russische regering “Russische propagandisten” in het Westen financiert, maar kon niets vinden, zo blijkt uit het onderzoek.

Op 4 januari publiceerde n-tv een artikel met de kop “Hulp aan Oekraïne ondermijnd – Hoe pro-Poetin activisten in Duitsland opereren” is gepubliceerd, dat inhoudelijk niet interessant is en ook niet veel nieuws meldt. Het gaat over enkele mensen van Russische afkomst in Duitsland, van wie ik in ieder geval nog nooit gehoord heb, maar die zich – volgens het artikel – bezighouden met “Russische propaganda”.

Dit is niet erg spectaculair, want het feit dat Russen die allang naar Duitsland zijn geëmigreerd en vrijwel onbekend zijn, de opvattingen van hun oude vaderland over Oekraïne delen en deze ook publiekelijk uiten, is niet echt sensationeel nieuws dat zo’n lang artikel zou rechtvaardigen. Maar als je het verhaal kent over hoe het artikel tot stand kwam, wordt het beslist interessant. En daar willen we nu naar kijken.

” Lees verder