EZAZ.NL:ㅤDemo-organisator Michael Ballweg, de Duitse Julian Assange?

ezaz.nl:ㅤdemo-organisator-michael-ballweg,-de-duitse-julian-assange?

18-01-23 04:00:00,

In Canada moet psycholoog en regeringscriticus Jordan Peterson ‘heropgevoed’ worden. In Zwitserland moest een op Coronamaatregelen kritische arts in een psychiatrisch instituut een ‘behandeling’ ondergaan. Klokkenluiders als journalist Julian Assange en oud NSA-medewerker Edward Snowden werden opgesloten of moesten vluchten. Nu zit ook demo-organisator Michael Ballweg al meer dan een half jaar zonder proces vast op beschuldigen van gebruik van donatiegelden voor eigen levensonderhoud.

Demonstratie Queerdenken, Berlijn 29 augustus 2020 (Foto: EZAZ)

Onder de naam Queerdenken (dwarsdenken, geen verband met de Engelse term ‘queer’) organiseerde de succesvolle ICT-ondernemer uit het Duitse Stuttgart Michael Ballweg talrijke demonstraties tegen de vrijheidsbeperkende en maatschappij ontregelende Corona-maatregelen. Vooral de door talrijke honderdduizenden demonstranten bezochte demonstraties in Berlijn op 1 augustus en 29 augustus 2020 (zie foto boven), maakte Ballweg in één klap bekend. Al direct sprongen de media erop in. De demonstraties zouden door slechts enkele tienduizenden zijn bezocht en een ‘rechtsradicaal’ karakter hebben. Achter Queerdenken zouden Reichsbürger schuilgaan. Die laatsten zouden het oude Duitsland van vóór WWII willen herstellen. Een groep dat tot deze Reichsbürger zou behoren en een staatsgreep zou beramen, is eind vorig jaar met veel machtsvertoon opgepakt.

De vermeende ‘bestorming’ van de Reichstag 29 augustus 2020 (Foto uit video-opnamen)

Ook veel Duitsers vermoeden dat achter Queerdenken reactionaire krachten schuil gaan. De reacties op Twitter spreken boekdelen. Bewijs hiervoor ontbreekt vooralsnog. Het is vooral de mediale hetze tegen Ballweg en zijn beweging die deze gedachten bij veel Duitsers heeft doen postvatten. Toch is de gedachte niet helemaal vreemd.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …