NachDenkSeiten:ㅤTraining Oekraïense soldaten in Duitsland: Constitutioneel Hof aanvaardt klacht niet

nachdenkseiten:ㅤtraining-oekraiense-soldaten-in-duitsland:-constitutioneel-hof-aanvaardt-klacht-niet

18-01-23 10:48:00,

De advocaat en natuurkundige Alexander Unzicker had onlangs een grondwettelijke klacht ingediend tegen de opleiding van Oekraïense soldaten in Duitsland, onder meer omdat deze daad Duitsland (nog duidelijker) tot oorlogspartij tegen Rusland zou kunnen maken. Nu heeft het Constitutionele Hof deze klacht niet ter beslissing aanvaard. Wij documenteren hier de veelzeggende verklaring van het Grondwettelijk Hof over deze stap. Een commentaar van Tobias Riegel.

Eens te meer weigert het Grondwettelijk Hof met zijn huidige niet-aanvaarding centrale maatschappelijke conflicten adequaat aan te pakken. Deze tendens is al duidelijk geworden in veel van de uitspraken van het Hof (uiterlijk) over het Corona-beleid (zie bijvoorbeeld hier of hier) . Deze houding wordt nu voortgezet, bijvoorbeeld in de essentiële vragen over de ontwikkelingen die de deelname van Duitsland aan een oorlog tegen Rusland bevorderen of reeds voortbrengen. Oordeelt u zelf, de verklaring van niet-aanvaarding door het Constitutionele Hof vindt u aan het eind van dit artikel.

In zijn Grondwettelijke klacht tegen de opleiding van Oekraïense soldaten in Duitsland alexander Unzicker had het Grondwettelijk Hof gevraagd,

“Lees verder op NachDenkSeiten