De hik over luipaarden, raketten en straaljagers voor Kiev

de-hik-over-luipaarden,-raketten-en-straaljagers-voor-kiev

20-01-23 08:25:00,

Tegen de verwachting in heeft de langverwachte bijeenkomst in Ramstein geen besluit opgeleverd over de levering van zware tanks aan Oekraïne. Hier volg ik de chronologie rond het thema wapenleveringen van de afgelopen week.

Ik lees al sinds mijn laatste artikel over de levering van zware tanks en andere wapens aan Kiev een week geleden, heb ik specifiek gewacht met een ander artikel om de bijeenkomst in Ramstein af te wachten en dan de chronologie van de gebeurtenissen te laten zien. Ik zal dat nu doen, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik verrast was – ook door de ontwikkelingen van de afgelopen dagen – dat er ondanks de enorme druk, vooral van de VS en Polen, geen besluit is genomen over de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne.

Van 13 tot 18 januari

Op 13 januari hadden Polen en Finland al aangekondigd dat zij enkele van hun verouderde Leopard 2A4 tanks aan Oekraïne zouden overdragen.

” Lees verder