EZAZ.NL:ㅤSchab’s rol als WEF-baas lijkt uitgespeeld

ezaz.nl:ㅤschab’s-rol-als-wef-baas-lijkt-uitgespeeld

20-01-23 04:00:00,

Het machtige bolwerk van praters wankelt. Medewerkers muiten. Schwab heeft geen opvolger en regeert als een onaantastbare vorst. Ook de sponsoren van deze luxe club klagen: dit kan zo niet doorgaan. Zonder Schwab zal er van de WEF niet veel meer overblijven.

Het broeit in de burelen van het idyllische Davos. De 82-jarige oprichter en al 52 jaar directeur van het World Economic Forum weet niet van loslaten. ‘Zijn’ club van de machtigen der aarde als het gaat om politiek, economie, media en entertainment regeert hij met ijzeren vuist. Anoniem klokkenluiders lieten hun ongenoegen aan The Guardian weten. Zo lieten ze deze Engelse krant weten dat Schwab binnen de club boven de wet staat en zich heeft omringd met “nobodies” die niet in staat zijn om de organisatie te runnen. Hij hoeft volgens de ontevreden medewerkers aan niemand binnen of buiten de organisatie verantwoording af te leggen.

De klokkenluiders willen niet met hun naam in de krant omdat “Klaus een groot netwerk heeft en het ons erg moeilijk kan maken.” Het belangrijkste verwijt aan Schwab is dat hij niet aan zijn opvolging werkt. Als 82-jarige wordt hij een man-van-de-dag. maar wil daar niet aan.

Niet alleen medewerkers zijn hierover ontevreden en zijn bang dat de club inzakt als Schwab komt te overlijden. Ook de sponsoren van het WEF die jaarlijks zo’n kleine €400 miljoen binnen brengen, zien dat de continuïteit van de WEF gevaar loopt als er niet snel aan een opvolger wordt gewerkt.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …