NachDenkSeiten:ㅤEU speciaal tribunaal tegen Rusland – hypocrisie ten top

nachdenkseiten:ㅤeu-speciaal-tribunaal-tegen-rusland-–-hypocrisie-ten-top

20-01-23 11:03:00,

Met grote meerderheid vraagt het EU-parlement om een speciaal tribunaal voor de oorlog in Oekraïne. Zij moet Russische oorlogsmisdaden bestraffen, tot en met president Vladimir Poetin. De resolutie is niet bindend – maar het is het zoveelste mozaïek in de propaganda: het enige doel van het initiatief is overdrijving en een morele zelfverheerlijking die bij nader inzien grotesk lijkt. Het draagt dus bij tot escalatie, werkt eerder een staakt-het-vuren tegen en legt de hypocrisie van de parlementsleden bloot. Een commentaar van Tobias Riegel.

Ter verdediging van de eis voor een speciaal tribunaal en om de Oekraïense oorlog te presenteren als een vermeende historische uniciteit, brachten EU-parlementariërs opnieuw zwaar verbaal geschut in het veld, zoals gemeld door de media . Nicola Beer, vicevoorzitter en parlementslid voor de FDP, gebruikte de term “inbreuk op de beschaving”, die ook in het Holocaustonderzoek wordt gebruikt, om het optreden van Rusland in Oost-Oekraïne te beschrijven:

Russische oorlogsmisdadigers komen er niet mee weg,

” Lees verder op NachDenkSeiten