NachDenkSeiten:ㅤNee tegen Macrons moeder van alle hervormingen – veel Fransen gaan de straat op

nachdenkseiten:ㅤnee-tegen-macrons-moeder-van-alle-hervormingen-–-veel-fransen-gaan-de-straat-op

20-01-23 12:35:00,

Gisteren (19.1.23) was een grote dag voor Frankrijk, voor de vakbonden en de vele burgers die de straat op zijn gegaan. Tot 1,5 miljoen mensen hebben in het hele land deelgenomen aan de eerste actiedag tegen het hervormingsbeleid van president Emmanuel Macron. Volgens de initiatiefnemers is de actiedag slechts het begin van een reeks demonstraties en stakingsdagen, waarvan de intensiteit geleidelijk zal toenemen. De duur van de werkonderbrekingen zal de komende weken voortdurend worden verlengd om de druk op de regering te verhogen. Ondertussen is Macron van plan vast te houden aan zijn plannen, zo kondigde hij aan op een persconferentie tijdens een staatsbezoek aan Barcelona. Voorstellen voor echte alternatieven voor zijn plan, dat werd verkocht als “zonder alternatieven”, kreeg Macron niet te horen. Niet van Macron en ook niet in dit land, bijvoorbeeld op de Duitse televisie. Maar waarom stellen regeringen en de televisie geen vragen en doen ze geen voorstellen over hoe de pensioenleeftijd, de pensioenen in het algemeen en de sociale normen kunnen worden gehandhaafd en uitgebreid?

“Lees verder op NachDenkSeiten