NachDenkSeiten:ㅤBrief aan “Als journalisten op de oorlogstrommels slaan en generaals oproepen tot vrede, is er iets helemaal mis.”

nachdenkseiten:ㅤbrief-aan-“als-journalisten-op-de-oorlogstrommels-slaan-en-generaals-oproepen-tot-vrede,-is-er-iets-helemaal-mis.”

21-01-23 10:45:00,

Hier jens Berger bespreekt een interview met gepensioneerd generaal Erich Vad. Hij kreeg niet de kans om zijn eisen te uiten in SPIEGEL, ZEIT, WELT of een format van de publieke omroepen, maar moest zijn toevlucht nemen tot het tijdschrift “Emma”. Vad is een “uitgesproken transatlanticus”. Juist daarom zijn zijn uitspraken belangrijk. Hij vermaant en stelt de oorlogsdoelen van de Bellicisten ter discussie. Vad had ook gezegd dat we “in hoge mate een synchronisatie van de media” zouden meemaken, “zoals ik in de Bondsrepubliek nog nooit heb meegemaakt”. Dit was “pure opinievorming”. Vad werd gedreven door de zorg dat de door het Westen nagestreefde escalatie een dynamiek op gang zou kunnen brengen die zou eindigen in een derde wereldoorlog. Wij zijn dankbaar voor de talrijke en interessante brieven aan de redactie, die ook kritische argumenten bevatten. Christian Reimann heeft een selectie voor u samengesteld.

1. Brief aan de redactie

geachte heer Berger en Team NDS, hartelijk dank voor dit artikel met link naar Emma.

“Lees verder op NachDenkSeiten