NachDenkSeiten:ㅤ Stemmen uit Latijns-Amerika: inmenging VS gaat onverminderd door

nachdenkseiten:ㅤ-stemmen-uit-latijns-amerika:-inmenging-vs-gaat-onverminderd-door

22-01-23 10:45:00,

Op 24 januari vindt in Buenos Aires de VIIe Top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) plaats, waaraan ongeveer 15 presidenten uit de regio, waaronder Lula da Silva, deelnemen en die wordt voorgezeten door gastheer Alberto Fernández. De VS willen met verschillende actoren en campagnes deze bijeenkomst van voornamelijk progressieve regeringen delegitimeren. Door Katu Arkonada

Het is duidelijk hoe belangrijk het voor de Argentijnse regering is dat de CELAC-top een succes wordt, want te midden van de delicate binnenlandse situatie waarin het land verkeert met de presidentsverkiezingen van 22 oktober, zouden een succesvolle top en de overdracht van het pro tempore voorzitterschap (aan St. Vincent en de Grenadines, een lid van de ALBA) het imago van Argentinië in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied helpen verbeteren.

Maar rechts in Latijns-Amerika, hand in hand met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn inlichtingendiensten, verhindert de ontwikkeling van CELAC,

“Lees verder op NachDenkSeiten