De oorlog in Oekraïne: om de Europese Unie eronder te houden, door Thierry Meyssan

de-oorlog-in-oekraine:-om-de-europese-unie-eronder-te-houden,-door-thierry-meyssan

,

Het is moeilijk toe te geven, maar de Angelsaksen verbergen het niet eens. Om een beroemd citaat van de eerste secretaris-generaal van het bondgenootschap te parafraseren: de NAVO is ontworpen om “Rusland buiten, de Amerikanen binnen en de Europese Unie onder controle te houden”.
Er is geen andere interpretatie mogelijk van de voortzetting van de nutteloze “sancties” tegen Moskou en van de zinloze dodelijke gevechten in Oekraïne.

Maar waarom zijn Josep Borrell, Charles Michel en Ursula von der Leyen, die voor corruptie zijn veroordeeld en incompetent zijn gebleken, de leiders van de Europese Unie geworden? Om te doen wat Jens Stoltenberg hen opdraagt.

Het is bijna een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnentrok om resolutie 2202 van de Veiligheidsraad uit te voeren. De NAVO verwerpt deze reden en meent dat Rusland Oekraïne is binnengevallen om het te annexeren. In vier oblasts lijken de referenda voor toetreding tot de Russische Federatie de interpretatie van de Navo te bevestigen, behalve dat de geschiedenis van Novorossia de uitleg van Rusland bevestigt. De twee verhalen lopen parallel, zonder elkaar ooit te overlappen.

Zelf heb ik een dagelijkse nieuwsbrief uitgegeven tijdens de oorlog in Kosovo [1] en ik herinner me dat het verhaal van de NAVO destijds door alle nieuwsagentschappen in de Balkan werd betwist, zonder dat we wisten wie er gelijk had. Twee dagen na het einde van het conflict konden journalisten van de landen van het Atlantisch Bondgenootschap ter plaatse gaan kijken en vaststellen dat ze voor de gek waren gehouden. De regionale persbureaus hadden gelijk. De Navo heeft de hele tijd gelogen. Later, toen ik lid was van de Libische regering, heeft de NAVO, die een mandaat van de Veiligheidsraad had om de bevolking te beschermen, dat misbruikt om de Libisch-Arabische Jamahiriyyah omver te werpen, waarbij 120.000 van de mensen die zij geacht werd te beschermen, werden gedood. Deze ervaringen laten ons zien dat het Westen schaamteloos liegt om zijn daden te verdoezelen.

Vandaag verzekert de NAVO ons dat zij niet in oorlog is omdat zij geen troepen in Oekraïne heeft ingezet. We zijn echter getuige van enerzijds gigantische wapenleveranties aan Oekraïne om de door de NAVO opgeleide Oekraïense “integraal-nationalisten” [2] weerstand te laten bieden aan Moskou en anderzijds een al even ongekende economische oorlog om de Russische economie te vernietigen.

 » Lees verder op VoltaireNet.org