De poëzie van onze voeten

de-poezie-van-onze-voeten

24-01-23 08:59:00,

Dans is de verborgen
Taal van de Ziel.
Martha Graham

Beste lezers

Italiaanse, Afrikaanse en Joodse immigranten begonnen in de havenwijk van Buenos Aires hun eigen muziek- en dansstijl vorm te geven: de tango; een dans die extase en het magnetisme tussen man en vrouw weerspiegelt.

Vanaf 1890 was de tango een integraal onderdeel geworden van de populaire cultuur aan de Río de la Plata. Maar onder de hogere klassen bleef het gezien worden als een uiting van verdorvenheid, dubbelzinnigheid en hopeloosheid vanwege zijn oorsprong in immigrantenwijken en bordelen. Het werd genegeerd of in diskrediet gebracht door conservatieve journalisten en delen van de hogere klasse. De meerderheid van de bevolking stoorde zich hier echter niet aan en trok massaal naar de milongas, zoals deze dansevenementen werden genoemd.

Rond 1917, toen Carlos Gardel “Mi noche triste” begon het tijdperk van het tangolied. Het stuk met muziek van Samuel Castriota en tekst van Pascual Contursi wordt beschouwd als de eerste klassieke tango canción.

” Lees verder