NachDenkSeiten:ㅤDuitsland’s status in de wereld?

nachdenkseiten:ㅤduitsland’s-status-in-de-wereld?

24-01-23 07:57:00,

Het besluit van Scholz om voorlopig geen gevechtstanks naar Oekraïne te sturen heeft “de reputatie van Duitsland in de wereld geruïneerd” – deze eigenzinnige uitspraak is nu eens niet afkomstig van de Oekraïense Tourette-diplomaat Andrij Melnyk, maar door de groene politicus Anton Hofreiter. Maar hij staat niet alleen in dit standpunt. Soortgelijke sentimenten zijn ook te horen uit de gelederen van de FDP en de CDU, van zijn wapenbroeders in de geest, en natuurlijk doen ook de strooien generaals van de redacties van de grote media mee aan Toni’s tankblues. Dit is – op zijn zachtst gezegd – verbazingwekkend. Want als het ging om de eurocrisis of de vluchtelingencrisis, gaven juist deze stemmen geen moer om het aanzien van Duitsland in de wereld. En of het werkelijk zo schadelijk zou zijn voor de reputatie van het land dat in de vorige eeuw met zijn tanks half Europa overrompelde en verwoestte, als het voor één keer op diplomatie in plaats van militair geweld zou vertrouwen, valt nog te bezien. Een commentaar van Jens Berger.

“Lees verder op NachDenkSeiten