NachDenkSeiten:ㅤEerst Pistorius geprezen door Tagesschau en nu zijn woordvoerder: ARD-hoofdstadcorrespondent wordt nieuwe spreekbuis van de minister van Defensie

nachdenkseiten:ㅤeerst-pistorius-geprezen-door-tagesschau-en-nu-zijn-woordvoerder:-ard-hoofdstadcorrespondent-wordt-nieuwe-spreekbuis-van-de-minister-van-defensie

24-01-23 07:00:00,

Het gerucht zweefde eerst door de Berlijnse luchtbel van hoofdstedelijke correspondenten als een gerucht “uit goed verbonden kringen…” en werd vervolgens op 23 januari officieel bevestigd: Michael Stempfle, voorheen correspondent voor ARD’s Capital City Studio met een focus op binnenlandse politiek, verhuist naar het ministerie van Defensie (BMVG) als woordvoerder van Boris Pistorius. Enkele dagen voor zijn benoeming had hij een jubelende aria geschreven onder de titel “Een volbloed politicus die aan de slag gaat” voor de nieuwe minister van Defensie. Stempfle had al meer bekendheid gekregen toen hij zich in september 2021 uitsprak voor het schrappen van de loondoorbetaling aan niet-gevaccineerden in geval van quarantaine. Door Florian Warweg.

“Ik ben blij dat we met Michael Stempfle een mediaprofessional hebben weten te strikken die goede connecties heeft in Berlijn en veel ervaring heeft voor deze veeleisende taak.”

Met deze woorden bevestigd Minister van Defensie Pistorius heeft de benoeming van de hoofdstedelijke correspondent van de ARD tot nieuwe woordvoerder van zijn ministerie officieel bevestigd.

Voorheen onder andere hoofdredacteur van The Pioneer,

“Lees verder op NachDenkSeiten