Ambassadeurs van Rusland en Israël niet uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding van Auschwitz

ambassadeurs-van-rusland-en-israel-niet-uitgenodigd-voor-de-herdenking-van-de-bevrijding-van-auschwitz

25-01-23 10:34:00,

Voor de tweede keer op rij werden de ambassadeurs van Rusland, wiens leger het kamp bevrijdde, en Israël niet uitgenodigd voor de herdenking van de bevrijding van het kamp Auschwitz in Polen.

In het Westen probeert men de geschiedenis stukje bij beetje te herschrijven. De ouderen onder ons herinneren zich nog dat de rol van de Sovjet-Unie, d.w.z. het Oostfront, dertig of meer jaar geleden – toen de hedendaagse getuigen nog leefden – het dominante thema was in de verslaggeving over de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig gaat de aandacht steeds meer uit naar de rol van de VS, die Duitsland zouden hebben bevrijd, hoewel de Amerikaanse troepen pas in september 1943 in Italië en in juni 1944 in Normandië in de oorlog in Europa tussenbeide kwamen. Terwijl de Sovjet-Unie ongeveer 10 miljoen gesneuvelde soldaten te betreuren had, verloren de VS “slechts” ongeveer 292.000 soldaten in Europa. Toch zouden de VS Duitsland en Europa hebben bevrijd,

” Lees verder