NachDenkSeiten:ㅤNu begrijp ik mijn ouders. Een commentaar door Albrecht Müller

nachdenkseiten:ㅤnu-begrijp-ik-mijn-ouders.-een-commentaar-door-albrecht-muller

25-01-23 02:28:00,

Ze doorzagen de nazi’s niet. Ze zagen de gevaren van de oorlog niet. Ze dachten toch al niet veel van democratie. Zij zagen de Gleichschaltung van de media niet, zij voelden zich op hun gemak in de Volksgemeinschaft die zij uitstraalde. Wat is er vandaag anders? Gisteravond en vandaag bekeek ik de reacties van de media op het besluit van Scholz om tanks te leveren aan Oekraïne, bijvoorbeeld het Heute Journal en vanmorgen de regionale krant en hier bijvoorbeeld de Duitse minister van Buitenlandse Zaken met haar oorlogsverklaring uit de vrije hand “We voeren een oorlog tegen Rusland”. Wat wij tegenwoordig accepteren en volgen in termen van vijandigheid tegenover andere volkeren, in termen van conformiteit en agitatie, is net zo erg als de agitatie van de nazi’s. Het komt op een subtielere manier, verkondigd door onschuldig ogende acteurs als Annalena Baerbock en niet in SS-uniform. Maar het is hetzelfde. Dezelfde verleiding van mensen met de truc,

” Lees verder op NachDenkSeiten