NachDenkSeiten:ㅤTankleveringen: Onze regering neemt ons mee naar de oorlog

nachdenkseiten:ㅤtankleveringen:-onze-regering-neemt-ons-mee-naar-de-oorlog

25-01-23 09:47:00,

Het is de triomf van onverantwoordelijkheid en een onderwerping aan Amerikaanse belangen ten koste van Europese burgers: de regering volgt een campagne van talloze binnen- en buitenlandse politici en media over tankleveringen. Duitsland wordt steeds dieper in de Oekraïne-oorlog meegesleurd omdat zelfs de SPD niet de wil heeft om dit gevaar het hoofd te bieden. Twee dingen zijn duidelijk: dit is niet “onze oorlog” en noch wapenleveranties noch economische oorlog verlichten het verschrikkelijke lijden van de Oekraïense burgers. Door Tobias Riegel.

Met de geplande leveringen van tanks stelt de Duitse regering de bevolking bewust bloot aan potentieel catastrofale schade. Wie nu nog op de stoplichtpartijen (of zelfs op de CDU) stemt, stemt voor een oorlogsescalatie met een onzekere uitkomst. Deze regeringscoalitie kent duidelijk geen rode lijnen meer: militair, diplomatiek, politiek, historisch. De gemeenschappelijke noemers van deze regering (en van delen van de oppositie) zijn onverantwoordelijkheid, vergetelheid van de geschiedenis en onderwerping aan de belangen van de VS.

De gevaarlijke huidige ontwikkeling zou niet mogelijk zijn zonder het gedram van vele grote media.

“Lees verder op NachDenkSeiten